В Запорожье проходит "тайная" сессия городского совета

Буряк Владимир, интервью

Сегодня, 4 ноября, в сессионном зале городского совета собрали депутатов на внеочередную сессию городского совета. О том, что сессия будет проходить прямо перед ее началом сообщил в соцсети мэр Владимир Буряк, а уже его процитировал сайт городского совета.

Сессия проходит в данный момент. Об этом "]]>ZаБору]]>" рассказали депутаты из сессионного зала. При этом они рассказывают, что распоряжения о созыве сессии не было и их обзванивали лично, чтобы они пришли на сессии.

На сессию не пригласили журналистов. Более того, в этот раз ее даже не транслирует муниципальный телеканал Z (на телеканале сейчас идет программа о пластике груди).

На самом заседании должно пройти перераспределение бюджетных средств на борьбу с коронавирусом, а также должно быть принято ]]>решение о запрете бесплатного  проезда льготников]]>. Любопытно, что очередной рост заболеваемости произошло после того, как городская власть провела музыкальный фестиваль "Хортица фридом" у экс-Дворца пионеров.

Как сообщил ]]>в соцсети]]> мэр Запорожья:

"Скликав сьогодні позачергову сесію Запорізької міської ради. Поки хтось там подумки вже ділить портфелі, результати виборів офіційно ще не визначені. Тим часом місту буквально на горло наступає «червона зона» - коронавірус поширюється дуже стрімко. Кількість виявлених випадків захворювання в місті сягає більше 5500, 53 людини померли.

Немає часу чекати, поки новообрані депутати почнуть виконувати свої повноваження. Треба діяти вже зараз.

Я дякую депутатам, які зібралися сьогодні, щоб перерозподілити бюджетні кошти на боротьбу з COVID 19. Так, раніше ми вже виділили з бюджету міста 100 млн грн. Але наразі є потреба в збільшенні ліжко-місць із централізованою подачею кисню, придбанні додаткового обладнання для лікування хворих у медзакладах, витратних матеріалів для міської ПЛР-лабораторії, де будуть оперативно та безкоштовно робити тести, а також у вирішенні питання про підвезення медиків на роботу.

Крім того, аби уникнути скупчень людей на зупинках, ми вимушені відмінити безкоштовний проїзд у транспорті для пенсіонерів, адже вони знаходяться в групі ризику.

Кожен із нас несе відповідальність за те, яким буде життя в Запоріжжі найближчі місяці. Закликаю всіх носити захисні маски, виконувати вимоги карантину, в разі погіршення самопочуття обов’язково залишатися вдома та дзвонити сімейному лікарю!".

При этом в соцсети пользователи иронизируют над фразой Буряка: "Поки хтось там подумки вже ділить портфелі", спрашивая у него, кого именно он имеет в виду. Ведь ]]>большинство в парламенте досталось партии Буряка и "ОПЗЖ"]]>.

Читайте наши новости также в ]]>Телеграме]]>]]>Инстаграме]]> , ]]>Фейсбуке]]> и ]]>Твиттере]]>.

Изображение