У Запоріжжі Коммунарський відділ освіт дав незаконно приватузувати своє майно

коррупция

У Запоріжжі повернули у коммунальну властність майно, що незаконно приватизувала фізична особа. Про це повидомив прокурор Роман Мазурик у соцмережі, інформує ]]>"ZаБор"]]>.

Запорізької місцевої прокуратури №2 забезпечено повернення до комунальної власності міста земельної ділянки закладу системи освіти, вартістю 466 тис. грн., площею 817 м2.

Встановлено, що у 2008 році начальник відділу освіти по Комунарському району м.Запоріжжя відмовився від частини земельної ділянки у межах Територіального відділу освіти на користь фізичної особи. У подальшому, рішенням Запорізької міської ради вказану земельну ділянку передано громадянину для будівництва житлового будинку, а також видано державний акт на право власності на земельну ділянку.

Відповідно до вимог законодавства, об'єкти освіти і науки (у тому числі земельні ділянки), що фінансуються з бюджету, атакож підрозділи, технологічно пов'язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації. Тому прокуратура звернулася до суду із позовною заявою про скасування рішення Запорізької міської ради та визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, повернення земельної ділянки.

Суд підтримав позицію прокуратури, скасував спірне рішення Запорізької міської ради та зобов’язав повернути земельну ділянку до власності територіальної громади міста.

Учора, 8 листопада,  рішення суду реально виконано, право власності на земельну ділянку, на якій розташований Територіальний відділ освіти зареєстровано за територіальною громадою міста Запоріжжя.