Володимир Буряк повідомив про плани щодо подальшого розвитку Запоріжжя

Буряк Владимир

Плани щодо розвитку Запоріжжя  – комплексні, враховують інтереси і потреби усіх містян. Із детальним переліком вже реалізованих проектів та конкретним планом подальшого розвитку міста можна ознайомитись на ]]>сайті міського голови Запоріжжя Володимира Буряка]]>.

У першу чергу вони стосуються розвитку транспортної галузі, реалізації програм з благоустрою міста, покращення медичного оснащення лікарень, подальшого розвитку запорізького аеропорту та піднесення на новий рівень культурного життя містян.

Нині роботи щодо розвитку міста також перебувають у активній фазі реалізації – триває збирання ще трьох запорізьких трамваїв, відновлюється повноцінний рух маршруту № 12, що поєднує Заводський район із Шевченківським, розпочато благоустрій території біля Вознесенівського парку та роботи з реконструкції площі Запорізької, продовжується створення сучасної пляжної зони по вул. Лейтенанта Шмідта, фактично завершено будівництво нової медичної амбулаторії у Хортицькому районі, будується унікальна оранжерея у ботанічному саду, триває встановлення сучасних відеокамер програми «Безпечне місто» тощо.

Изображение

Протягом 4 років вже вдалось оновити транспортний парк міста майже на 150 одиниць. На маршрутах працюють 11 трамваїв власного запорізького виробництва. Відкрито нові маршрути, продовжуємо встановлювати систему безконтактної оплати проїзду у комунальному громадському транспорті, оновлено понад 2 мільйони квадратних метрів доріг.

Изображение

Завдяки масштабним реконструкціям, що проводяться в кожному з районів міста, запоріжці отримали чимало нових місць відпочинку. Серед них –  проспект Маяковського, сквери Театральний, Правобережний пляж,  Алея троянд тощо. За тиждень буде відкрито реконструйований сквер Піонерів. Продовжити серію капітальних відновлень мають пляжна зона по вул. Лейтенанта Шмідта у Заводському районі, парк «Дубовий гай», бульвар Шевченка, парк Енергетиків та територія біля Правобережного пляжу, площа Запорізька, новий парк на Набережній магістралі.

Изображение

У Запоріжжі також успішно реалізована за кошти бюджету міста міська Програма розвитку первинної медико-санітарної допомоги – одна з перших в Україні. Продовжується оснащення лікарень новим медичним обладнанням та проведення ремонтів у приміщеннях. За 4 роки придбано 261 одиницю сучасного медичного обладнання, реконструйовано мережу сімейних амбулаторій.

Изображение

Важливий напрямок – культурне життя містян. Триває модернізація міських бібліотек: чотири заклади оновлено, ще кілька – на стадії реконструкції. Започатковано міську програму розвитку «Ботанічного саду» – реконструйовано теплицю «Зимовий сад», продовжується будівництво унікальної оранжереї площею близько 1000 кв. метрів. Започатковано власні запорізькі фестивалі – KHORTYTSIA FREEDOM та Zaporizhzhia Jazzy, які добре відомі на всеукраїнському рівні, а також збирають гостей з іноземних держав.

Одне з головних досягнень чинної міської влади – розвиток запорізького аеропорту. За два роки збудовано сучасний термінал європейського рівня, збільшено пасажиропотік та прибутки аеропорту, відкрито низку нових авіарейсів, зокрема й бюджетних.

Изображение

Нагадаємо, результати опитувань свідчать, що Володимир Буряк та його політична партія «Єднання» лідирують у передвиборчих перегонах. Так, авторитетна українська компанія – центр SOCIS протягом 5-9 вересня провела опитування серед тих респондентів, які планують піти на вибори.

Відповідно до отриманої інформації, ]]>майже 74% опитаних респондентів проголосували б за чинного міського голову]]>. За представників партії Володимира Буряка «Єднання», які налаштовані змагатися за місця у міськраді, планують проголосувати 41,6% опитаних запоріжців. Лідерські позиції партія отримує і на виборах в обласну раду – 34,5% опитаних готові голосувати за кандидатів цієї політичної сили.

Изображение