Під Запоріжжям відкрилось нове кладовище

Клабище новое

На цей час в нашому місті у відкритому режимі діють три кладовища: Кушугумське, яке належить громаді м. Запоріжжя, кладовище Святого Миколая та нове кладовище Святого Матвія, які відносяться до Широківської громади.

За коментарями щодо кладовища Святого Матвія ми звернулися до керівництва ритуальної служби Широківської громади.

- Як виникла ідея будівництва кладовища поблизу села Матвіївка?

 - В 2014 році Вільняська районна державна адміністрація виділила нашому підприємству земельну ділянку 17,8 га для будівництва та обслуговування кладовища. Протягом 2015-2018 років здійснена розробка, погодження та проведена експертиза проекту кладовища. А вже в 2018 році цей проект був реалізований та навесні 2019 року перша черга об'єкту введена в експлуатацію.

 - Якими перевагами характеризується це нове кладовище?

 - Під час проектування та будівництва цього кладовища, враховані усі державні будівельні та санітарні норми України, а також застосовані передові європейські надбання у цій галузі, що гарантує високий рівень якості надання ритуальних послуг.

 - Які саме послуги надаються вашим підприємством?

 - На обох кладовищах, які обслуговуються нашим підприємством, надається повний спектр ритуальних послуг та забезпечується продаж широкого асортименту ритуальної атрибутики. Зміст та якість послуг та товарів в повній мірі відповідають мінімальному переліку ритуальних послуг та іншим нормативним документам галузі. У нас можна замовити усі ритуальні послуги – від копання та оформлення могили до встановлення намогильних споруд.

 - А щодо цінової політики?

 - Усі тарифи на послуги підприємства розраховуються кошторисним методом із подальшим затвердженням виконавчим комітетом Широківської сільської ради. Такий метод дозволяє, з одного боку забезпечити повноту та необхідну якість послуг, а з іншого боку тримати ціни на рівні не вище ринкових. При цьому слід враховувати, що на наших кладовищах підтримується високий рівень обслуговування , а саме: прибирання території, якісні, бетонні міжквартальні дороги, сучасні адміністративні та побутові будівлі

 - В якому напрямку ви плануєте подальший розвиток?

 - Ще на стадії проектування, в якості однієї з особливостей проекту, був закладений принцип черговості, що забезпечує розвиток кладовища по мірі надходження коштів.

 - За якими адресами можна замовити послуги?

 - Головний офіс підприємства знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Героїв 37 батальйону, 15. Кладовище Святого Миколая знаходиться в районі Верхньої Хортиці (кінцева зупинка 92 автобуса). Кладовище Святого Матвія знаходиться біля траси Харків -Сімферополь напроти повороту до с. Матвіївка. Контактні телефони: ритуальне бюро (061) 707-26-60, 270-01-41, кладовище святого Миколая (061) 270-41-15, (050) 602-26-76, кладовище Святого Матвія (050) 602-20-70

Клабище новое

На фото: адміністртивна будова на кладовищі Святого Матвія