В Запорожье в "Місто для людей" прокомментировали скандальную ситуацию с домом, который затопило канализационными водами

ЖКХ

Подвал дома в Днепровском районе Запорожья затоплен канализационным водами. Жильцы негодуют, а вот в управляющей компании спустя несколько дней рассказали, почему не могут откачать канализационные воды из подвала, сообщает "ZаБор".

Жильцы дома ("хрущевки") по улице Днепровское шоссе, 30 жаловались, что не могут добиться от управляющей компании "Місто для людей" наведения порядка в доме и устранения аварийной ситуации.

Так в 4 подъезде порвало канализацию. Вода с фекалиями стоит в подвале, жильцы заявляют, что от управляющей компании не было реакции. Так, помимо жуткого запаха, здесь портятся коммуникации и подмывается фундамент дома.



"ZаБор" связался с управляющей компанией "МДЛ". Здесь на 11 ноября не смогли прокомментировать информацию по аварийной ситуации в доме. Но сегодня в компании дали развернутый комментарий по ситуации.

"За адресою Дніпровське шосе, 30 в будинку відбулось підтоплення однієї секції підвалу в 4 під’їзді через засмічення каналізації. Пориву трубопроводу каналізації, як вказано у вашій публікації, не було. Рівень рідини не перевищує 10 сантиметрів, що унеможливлює використання спеціальної техніки. Відкачка буде здійснюватись насосом вручну.

Також  в будинку було необхідно стравити повітряні пробки з системи опалення та виготовити і встановити розширювальний бак, який вийшов з ладу під час запуску опалення. Наші фахівці виконали ці роботи. Тож тепло до квартир подане", - рассказали "ZаБору" в пресс-службе "МДЛ". 

Здесь даже рассказали в хронологию событий:

"08.11 надійшла заявка від мешканців. Виявлений рівень рідини не дозволяв проводити відкачку.
10.11 проводились роботи по ліквідації повітряних пробок з системи опалення.
11.11 завершили виготовлення і встановили розширювальний бак, завдяки якому вдалося забезпечити опалення в будинку з 8 по 12 під’їзд.
12.11 бригада встановила бондаж, щоби уникнути подальшого затікання води в підвалі 4 під’їзду.
Станом на 12.11 відкачка неможлива, оскільки рівень знизився ще. Було прийняте рішення вивітрювати підвал. Потрібно ще декілька днів до просихання. Причина підтоплення усунута, тому подальше накопичення рідини не буде відбуватися. Після підсихання підвалу секція буде повністю оброблена дезінфікуючим засобом, а також бригада клінінгу проведе прибирання даного підвалу."

При этом местные жители опровергают информацию о том, что глубина канализационных вод в подвале была меньше 10 сантиметров.  

Читайте наши новости также в ТелеграмеИнстаграме , Фейсбуке и Твиттере.

Изображение