"Такий собі пікнік-вінегрет": экс-губернатор Запорожской области раскритиковал новый формат Покровской ярмарки

Покровская ярмарка. Радуга

Бывший запорожский губернатор Константин Брыль на своей странице в соцсети раскритиковал организацию ]]>Покровской ярмарки в Запорожье]]>, передает ]]>"ZаБор"]]>.

На этих выходных, 12 и 13 октября,]]> в Запорожье на каскаде фонтанов "Радуга" проходили праздничные мероприятия ко Дню города и Покровская ярмарка]]>.

Так, в этом году ярмарку разбили на несколько локаций, а основные ряды районов разместили на стадионе ДСС. Также здесь были три сцены. При этом убрали локации с районами области, оставив только районы Запорожья.

Многие запорожцы остались недовольны таким форматом и выразили свое возмущение в соцсети. В частности, горожане писали о высоких ценах на еду, бесконечные очереди и тесноту.

Изображение

Экс-губернатор Запорожской области Константин Брыль также решил присоединиться к обсуждению проведения Покровской ярмарки . Бывший глава области также привел в пример гневные комментарии других пользователей.

"З подивом дізнався про нововведення у форматі Покровського Ярмарку. Ще з 60 років минулого століття на Покрову та до Дня міста в Запоріжжі традиційно проходить ярмарок. Який став, мабуть, не менш відомим за Сорочинський. Під час щорічного Покровського ярмарку запоріжці та гості обласного центру зазвичай не втрачали нагоди придбати сільгосппродукцію з районів області. Адже ціни тут були на 10-40% нижче, ніж у торговельних мережах та на ринках. Крім того, не варто забувати про данину традиціям та й просто можливість відпочити разом із родиною. В поточному році замість презентації кожного з районів (а я знаю як вони щорік готувались до цього) проходить такий собі пікнік-вінегрет. Адже батька Махна та графа Попова замінили "презентаційні стенди від районів області та міста" — так звана "Площа Ярмарочна". Що разів в десять менша за попередні.

Изображение

Тож не дивно, що люди скупчились на невеличкій території і це перетворилось на численні черги за іжею та до туалетів. В принципі мені зрозумілі причини та прагнення можновладців, щодо зміни формату ярмарку: аби зробити захід більш сучасним та вишуканим - його спочатку намагались перенести на Хортицю, а потім вирішили просто змінити формат. Та, на жаль, це звело на нівець сам сенс ярмарку. Бо ця подія має давнє українське коріння і є одночасно суспільно-культурною, комунікаційною, фолькльорною та мистецькою. Я впевнений, що ярмарок потрібно не зменшувати, а навпаки проводити його двічі на рік. А, якщо не вистачає більш естетичних та вишуканих подій, (а у Запоріжжі це дійсно так) то потрібно не нищити попередні надбання, а примножувати їх!

P.S. Маю надію, що посадовці звернуть увагу на реакцію запоріжців на нововведення. Ось ті коментарі, які найбільш яскраво змальовують реакцію містян:

"В этом году очень печально.Сесть негде, очередь в туалет по 20 мин. На маленьких дорожках разместились ремесленники, очень тесно, люди стояли и ждали пока где то освободится место, кушали под заборами". "Не протолкнуться. Тесно. Пофотографироваться очереди к еде очереди. Везде. Прошли так нечего интересного и не увидели. Слышали караоке с Кондратюком. Подойти увидеть не смогли". "Жалкое подобие прошлых Народных ярмарок.....организация этой же просто мрак".

"Ноль атмосферы праздника, ноль удобств, ноль разумности и понятия о том, как действительно должен проходить День города в обл. центре, а не в убитом пгт. Само понятие Ярмарки на Набережной было уничтожено и превращено в "пикник на Радуге" в худшем его виде".

"Ідея зібрати ярмарку на меншій площині - вкрай невдала. Двічі почула у натовпі "а давай в Ашан". Щодо цін - на минулі ярмарку вивозили продукцію фермери, запорізькі та районні підприємства, можна було купити за ціною виробника та покуштувати нову продукцію. Сьогодні - море хендмейду, крафтових сирів, сувеніріав і т.д., причому недешевого. Люди поверталися з порожніми руками, місць, де можна перекусити - у форматі ."Пікніку на Райдузі", тобто знову таки ж не на таку кількість людей.Хороша ідея - фотостенди історії Кічкасу, архітектурних ідей. Флористичні композиції - як завжди, цікаві, але не протовпитися".

"А вечером еще явно "улучшится" чистота кругом. Мусора станет больше, урн нормальных меньше, туалетов тоже больше - в кустах, которые красиво высадил зеленстрой".

Изображение
Изображение

Читайте наши новости также в ]]>Телеграме]]>]]>Инстаграме]]> , ]]>Фейсбуке]]> и ]]>Твиттере]]>.

Изображение

Фото пресс-службы мэрии