На "Мотор Сичи" прокомментировали обыски в Запорожье и заявление Генпрокурора Луценко

мотор сич завод в Запорожье

]]>На предприятиях "Мотор Сичи" Генпрокуратура провела обыски]]>. Их прокомментировала и Генпрокуратура и сам глава службы Юрий Луценко. Сделала ответное заявление и пресс-служба "Мотор Сичи", сообщает ]]>"ZаБор"]]> .

Так, 20 июля ]]>на предприятиях Вячеслава Богуслаева "Мотор Сич" и "Мотор Банк" проходили обыски]]>. 5 автобусов с вооруженными правоохранителями прибыли из столицы.

]]>ГПУ заявляет, что ими выявлена преступная схема растраты средств ПАО "Мотор Сич" с последующим их присвоением]]>.

Следствием установлено, что в течение 2013-2016 годов служебные лица указанного предприятия приобрели "мусорные" ценные бумаги путем перечисления денежных средств в сумме более 350 млн гривен на расчетные счета ряда предприятий с признаками фиктивности. В дальнейшем средства обналичивались через банковские учреждения.

Были проведены обыски на основных объектах и ​​по месту жительства ключевых фигурантов дела. По результатам обысков изъяты 500 тыс. долларов и значительное количество антикварных ценностей.

Буквально, на компании "Мотор Сич" сделали заявление о том, что их предприятие частное, в оборонный комплекс  они не входят и все обвинения генпрокурора не имеют под собой никакой основы.

Выдержка из текста заявления:

"Генеральний прокурор України стверджує, що ПАТ "МОТОР СІЧ" як підприємство оборонного комплексу України повинно було узгодити відчуження своїх акцій із відповідними державними установами, чого зроблено не було, а відтак таке відчуження є незаконним. З приводу цих міркувань слід зазначити, що з 1994 року підприємство є акціонерним товариством з приватною формою власності, акції якого є власністю окремих фізичних та юридичних осіб. Обіг таких акцій є вільним та непідконтрольним емітенту - ПАТ "МОТОР СІЧ". Інформацію щодо власників акцій підприємство отримує з депозитарної установи лише з метою інформування акціонерів про результати його роботи та виплати дивідендів. Власники таких акцій є самостійними дієздатними учасниками ринку цінних паперів, що діють на власний розсуд, мають право продавати належні їм акції будь-якій фізичній чи юридичній особі та несуть індивідуальну відповідальність за вчинені ними правочини. Обіг таких акцій здійснюється через ліцензовані фінансові установи та не може бути підконтрольним емітентові – ПАТ "МОТОР СІЧ" і його посадовим особам.

   Окрім того, ПАТ "МОТОР СІЧ" не є підприємством оборонного комплексу України, оскільки Постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.2011 року №993 Товариство не включено до складу підприємств-учасників Державного концерну "Укроборонпром".

   Таким чином, наведені Генеральним прокурором України Ю.Луценком твердження не ґрунтуються на вимогах законодавства і не відповідають дійсності. Також є неправдивою його інформація щодо відмови Антимонопольного комітету України у розгляді наявних на цей час заяв про концентрацію пакету акцій ПАТ "МОТОР СІЧ".

Полный текст заявления:

Изображение